Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa i Bernshammar totalförstörd i brand

En kvinna skadades i en villabrand tidigt på söndagen. Hon hann ut i tid, men huset gick inte att rädda.

Annons

Vid klockan 4.34 på söndagen inkom ett larm om en villabrand i Bernshammar, vid kommungränsen mellan Skinnskatteberg och Köping.

Villaägaren, en kvinna i övre 50-årsåldern, var ute ur det brinnande huset när styrkorna från Kolsva, Skinnskatteberg och Köping anlände, men fick senare föras till sjukhus för vård. Enligt polisens första rapport var hon inte allvarligt skadad.

– Hon är transporterad med ambulans. Jag vet inte hur pass skadad hon blev. Hon var inte hörbar på platsen i alla fall, så polisen har inte pratat med henne än, säger Mats Länn, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Villan var helt utbränd och rasrisken påtaglig. Räddningstjänsten koncentrerade sig på att bevaka och få elden under kontroll.

Branden orsakade även problem i trafiken på väg 250, då räddningsfordon delvis blockerade vägen.

Polisen har spärrat av runt huset för vidare utredning. Initialt rubriceras ärendet som mordbrand – då polisen inte vet vad som är orsaken till branden. Det behöver inte betyda att det ligger ett brott bakom.

Under söndagen var det fortfarande för varmt vid husgrunden för att göra någon teknisk undersökning – den kan göras tidigast i början av veckan.

Kolsva Lions Club beslutade redan timmar efter branden att stödja den branddrabbade kvinnan med 5 000 kronor, meddelar man från klubbens sida.

Vet du mer? Kontakta redaktionen via vår Tipsa-tjänst här.

Villaägaren var ute ur det brinnande huset när styrkorna från Kolsva, Skinnskatteberg och Köping anlände till platsen.

Mer läsning