Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åring tafsade på flickor på badhus – döms för sexuellt ofredande

En i dag 16-årig pojke från Skinnskatteberg döms till ungdomstjänst för sexuellt ofredande efter en händelse på ett badhus i mars 2016.

Annons

Gustavsviksbadet i Örebro. Arkivbild.

I domslutet framgår det att den då 15-åriga pojken gav sig på två flickor, båda i 10-årsåldern, när de åkte en vattenrutschkana på Gustavsviksbadet i Örebro. Händelsen inträffade den 30 mars 2016. Pojken ska vid två tillfällen ha hållit fast flickorna och smekt dem. Han ska även ha försökt dra ner den ena flickans badbyxor.

Den ena flickans mamma berättar i vittnesförhör att hon under dagen sett några killar som gett "olämliga blickar till barnen". Efter att flickorna hade åkt vattenrutschkanan kom de springandes och berättade att en kille hade tagit på dem och hållit fast dem. De ska ha varit uppjagade och i chock.

Pojken förnekar brott. I förhör säger han att han hade hamnat under vatten och kände att han höll på att drunkna. Därför hade han tagit tag i en av flickorna för att dra upp sig, men det var inte meningen att ta tag i hennes badbyxor. Han hävdar att han bad om ursäkt och sedan gick därifrån.

Tingsrätten bedömer dock inte pojkens berättelse som trovärdig eftersom att han hade siktat in sig på intima kroppsdelar – det var inget allmänt flaxande för att ta sig upp. Tingsrätten dömer därför 16-åringen till ungdomstjänst i 35 timmar för sexuellt ofredande. Han ska också betala skadestånd till flickorna på 7 000 kronor vardera.

Läs också: 17-årig västeråsare våldtog flicka på kristet läger

---------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Mer läsning

Annons