Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

91-åring bestals på utgångna pengar – bedragare låtsades vara sjuksköterska

Vid 22.44 tiden larmades polisen till ett äldreboende i Fagersta. En 91-årig man hade då blivit bestulen på sin plånbok av en man som sågs springa från rummet. Tjuven tros ha tagit sig in när en kvinna som utgav sig för att vara sjuksköterska gick in hos den äldre mannen.

Annons

Under den sena tisdagskvällen kallades en patrull till ett boende i Fagersta. En 91-årig man hade då blivit uppringd av en person som utgav sig för att vara sjuksköterska. Enligt den äldre mannen ska hon ha velat komma in för att kontrollera att han tagit sina mediciner. När kvinnan försökte få in 91-åringen i köket förstod han att något var fel och slog larm till hemtjänsten.

– Han upptäckte väl efter bara två minuter att "det här stämmer inte", säger Ann-Charlotte Israelsson, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Efter upptäckten började 91-åringen mota ut kvinnan från sitt hem och såg då hur en man sprang ut från bostaden med hans plånbok. Men de stulna sedlarna är gamla och är därför obrukbara.

Polisen berättar att larmet kom in sent.

– De här personerna kom in vid 21.20 och vi larmades över en timma efteråt så då blev det svårare att få tag i dem, säger Ann-Charlotte Israelsson.

Ingen person har gripits efter händelsen. En anmälan om grov stöld har upprättats.

Mer läsning

Annons