Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren "nöjd" med livstidsdomen: "Jag tror att domen kommer att stå sig vid ett överklagande"

Kammaråklagare Tobias Kudrén i det uppmärksammade mordfallet där 33-årige Martin Jonsson dömdes till livstids fängelse för att ha misshandlat en 41-årig kvinna till döds i Stockholm, säger att han är "nöjd" med domen.

Annons

Tobias Kudrén kan inte låta sig intervjuas i dag på grund av en dagslång tingsrättsförhandling. Han har i stället lämnat den här skriftliga kommentaren till domen.

Läs mer: Livstids fängelse för mordet på den 41-åriga kvinnan.

– Jag kan konstatera att tingsrätten delat min uppfattning om vad den tilltalade ska dömas för och vilken påföljd som ska dömas ut. Jag vill inte tala i termer om att jag är nöjd med domen, det är svårt att använda uttrycket nöjd i ett så här tragiskt fall, men tingsrättens dom borde stå sig väl vid en överprövning i hovrätten.

Tobias Kudrén fortsätter:

– Även om jag argumenterat för att bevisningen i vissa avseenden ska tolkas på annat sätt än vad tingsrätten gjort, så är det uppenbart att tingsrätten noga övervägt hur bevisningen ska värderas och motiverat detta på ett tydligt sätt. När det gäller de rent juridiska överväganden som har behövt göras så är jag och tingsrätten i princip helt överens.

– Jag har inte ännu bestämt om jag vid en eventuell hovrättsprocess (för det fall att den tilltalade överklagar domen) kommer att stå fast vid de påståenden om de detaljer i händelseförloppet som tingsrätten inte ansett vara bevisade, eller om jag kommer att godta tingsrättens bedömning i sin helhet, konstaterar Tobias Kudrén i sin skriftliga kommentar.

Mer läsning

Annons