Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren om extra lång åtalstid: "Det är en jättestor utredning – nu får vi arbetsro"

Artikel 11 av 12
Knivdådet på Östermalmsgatan
Visa alla artiklar

Klockan 10.30 på onsdagsförmiddagen häktades den 20-åring som är misstänkt för mordet på Östermalmsgatan. Åklagare Carl-Johan Norström ville ha honom häktad för mord – och så blev det.

Annons

Åklagaren om häktningsförhandlingen:

MORDET PÅ ÖSTERMALMSGATAN: Läs alla artiklar här

Kammaråklagare Carl-Johan Norström har tidigare sagt att bevisläget mot 20-åringen är gott. Västmanlands tingsrätt gick på åklagarens linje och häktade 20-åringen på onsdagsförmiddagen.

TV: 20-åringens advokat: "Min klient blev klöst i ögonen och befarade att han skulle bli blind"

– Det här innebär att tingsrätten delar min bedömning om att 20-åringen på sannolika skäl är misstänkt för mordet. Vi har fått en månads åtalstid, vilket är längre än normalt. Det är en jättestor utredning, men nu får vi arbetsro, säger Carl-Johan Norström till VLT direkt efter att beskedet kommit.

Det är väldigt ovanligt att åtalstiden är så lång som en månad.

– Det sker bara vid väldigt grova brott som mord, och inte ens då är det säkert att man får så lång tid. Men här finns det mycket att göra. Vi ska höra ett stort antal personer och analysera ett stort material. Vi ska göra en prioriteringslista på vad som måste göras direkt och vad vi kan vänta med, säger Carl-Johan Norström.

20-åringens försvarsadvokat Peter Lindström hävdar att hans klient utsattes för fara och att han handlade i självförsvar.

– Det måste vi bearbeta och kontrollera, och det kommer att ta tid. Vad rättsläkaren säger om skadorna har stor betydelse, säger Carl-Johan Norström.

Åtal ska väckas senast den 14 december.

Här kan du se hela livesändningen:

Alla artiklar i
Knivdådet på Östermalmsgatan