Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åldring dömd för sexuella övergrepp –utnyttjade minderårig släkting

Flickan skulle hjälpa en släkting att städa mot betalning. Men den äldre mannen förgrep sig på henne sexuellt. Nu har åldringen dömts till sex månaders fängelse.

Annons

Mannen, som är i 75-årsåldern och bosatt på en mindre ort i Sala kommun, stod nyligen inför rätta som åtalad för fem fall av sexuella övergrepp mot barn. När nu domen fallit anser Västmanlands tingsrätt att mannen gjort sig skyldig till brott i tre fall.

Det var under tiden 11 februari till 24 mars i år som en underårig flicka regelbundet skulle hjälpa en äldre släkting med städningen. När flickan kom dit fick hon dock hjälpa mannen med mer än så. Bland annat ville den äldre släktingen att flickan skulle duscha med honom. När hon inte ville det fick hon hjälpa mannen med duschningen och tvätta, raka och smörja in hans intimare delar. Mannen skall också vid ett tillfälle ha tagit av den unga flickan kläderna och smörjt in henne med hudkräm.

Åldringen ville ha sina intima delar insmörjda

Vid rättegången erkände 75-åringen att det i huvudsak gått till på det sätt som flickan berättat. Däremot menade mannen att det var fel att han skulle ha haft ett sexuellt intresse för flickan då detta var helt omöjligt på grund av den sjukdom han lider av.

Tingsrätten menar dock att det är klarlagt att flickan blivit utsatt för sexuella övergrepp och att mannen visst haft ett sexuellt intresse när gärningarna begicks. Att brottet bedöms som sexuellt övergrepp mot barn, och inte sexuellt ofredande, menar tingsrätten beror på att det varit en relativt långvarig och intim beröring som det varit frågan om och att situationerna mer liknar onanisituationer än bara en flyktig beröring.

Mer läsning

Annons