Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörare spelade medvetslös för att slippa polispatrull och misstankar om grovt brott

Det finns många sätt att försöka komma undan polisen. Ett av de mindre smarta sätten är att spela medvetslös. Det fick en ung bilförare erfara när polisen dök upp på Fridhemsområdet under söndagskvällen.

Annons

Som Sala Allehanda nyligen berättat så har den senaste tidens snö och kyla gjort att buskörningar tagit fart ordentligt i Sala på ställen så som Stockholmsrondellen och Fridhemsområdet. I söndags, vid 20-tiden, var det dags för buskörarna att samlas och sladda runt igen. När en polispatrull gjorde en kontroll på Fridhemsområdet visade det sig att en av buskörarna som befann sig vid platsen dessutom saknade körkort. Föraren, en man i 20-åråldern, ville dock allt annat än att bli rapporterad för grov olovlig körning. Så för att slippa försökte han sig på att spela poliserna ett spratt.

Busköraren ville inte bli misstänkt för brott utan spelade medvetslös när polisen dök upp.

– Mannen fejkade plötsligt ett sjukdomstillstånd och låtsades falla ihop medvetslös. Polispatrullen gick dock inte på detta utan rapporterade mannen för grov olovlig körning för tredje gången då han saknade körkort, säger polisassistent Emil Andersson.

Läs också: Busköraren skrattade mig rakt i ansiket

Han påpekar att det inte är helt ovanligt att en brottsmisstänkt låtsas tuppa av, men då i ärenden som är narkotikarelaterade.

Läs också: Snart händer det en olycka

– Jag har aldrig varit med om det när det gäller bilförare och trafikbrott, säger Emil Andersson.

Det är faktiskt andra gången på en vecka som Salapolisen tar en buskörare på bar gärning under märkliga omständigheter. I onsdags stoppade polisen en annan man i 20-årsåldern när denne sladdade i Stockholmsrondellen med ett bilvrak som inte ens hade en bakruta.

Läs också: Buskörare togs på bar gärning vid iskallt sladdande

Mannen, som var genomresa och på väg hem till Katrineholm, hade precis varit i Sundsvall och köpt sig en bil med nio olika trafikbrister när han beslöt sig för att stanna till i Sala och busköra. Mannen berättade när han stoppades av polisen att han kände igen Sala och att det faktiskt var ökänt att man sladdar i stan eftersom det finns så lite trafikhinder här.

Mer läsning

Annons