Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extraordinär polisinsats ledde till gripanden i Fagersta och Norberg

På onsdagsförmiddagen greps fyra personer i Fagersta och Norberg misstänkta för grovt häleri – efter en ovanligt stor polisinsats.
–Jag kan inte komma ihåg när det var i en sådan här omfattning senast, säger polisen i Västmanlands presstalesperson Anders Hedström.

Annons

På onsdagsförmiddagen slog ett antal polispatruller till mot flera adresser i Fagersta och Norberg. Fyra personer greps och anhölls senare på dagen misstänkta på sannolika skäl för häleri.

– Ett stort antal poliser deltog i insatsen. Vi har tagit hjälp inom polisregionen för att utföra den här arbetsuppgiften, säger Anders Hedström.

Ett omfattande polisiärt arbete ligger bakom gripandena.

– Vi kan inte gå in på detaljer om arbetsmetodiken men det var ett omfattande förutredningarbete innan vi kom till det här läget, säger Anders Hedtröm.

Under hur lång tid har förarbetet pågått?

– Där säger vi under längre tid, vi håller oss till det begreppet.

Gripandena gick lugnt till väga och de fyra personerna fördes till polisstationen i Fagersta.

– Det var inga bekymmer alls, säger Hedström.

Under dagen har polisen också gjort husrannsakan på flera platser i Fagersta och Norberg.

– Det finns gods som är anträffat, mest av yrkesverktygskaraktör. Dyra byggverktyg. Vi ska börja med godsspaning nu och koppla ihop det med anmälningar där saker är stulna, säger Hedström.

– I nuläget betraktas det som grovt häleri eftersom det omfattar en längre tid och är ett stort godsvärde, säger Hedström.

Maskinerna ska ha ett värde av åtminstone flera hundra tusen, enligt polisen. Godset ska ha stulits i Mälardalsområdet, både i närområdet men även Stockholmstrakten och Örebro.

Godset ska sedan ha annonserats på köp- och säljsajter.

Hur ovanligt är det med den här typen av gripanden?

– Jag kan inte komma ihåg när det var i en sådan här omfattning senast, det vill jag påstå är ovanligt, säger Hedström.

Det var alltså en extraordinär polisinsats i norra länsdelen på onsdagen. Och arbetet fortsätter den kommande tiden.

– Det blir fortsatta förhör och sedan ett omfattande utreningsarbete med att spåra godset och koppla ihog det med de brottsoffer som blivit bestulna. Förhoppningsvis kan vi lämna ut det till de rättmätiga ägarna, säger Hedström.

Läs också: Elektronik och verktyg saknas

Läs också: Fräckt inbrott i Fagersta

-------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nyaapp här.

Mer läsning

Annons