Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstabo frias från misshandel i Norberg

En 29-årig man från Fagersta frias från misstankar om att ha slagit en annan man flera gånger i ansiktet efter en biliresa hem efter en fest, där osämja männen emellan uppstått.

Annons

Båda männen, som inte kände varandra sedan tidigare, hade en höstdag 2016 i ett större sällskap varit på en trevlig förfest och sedan varit på krogen i Avesta.

Man hade klokt nog ordnat bilskjuts med nykter förare hem efteråt och det visade sig att sällskapet i den lite större bilen skulle först till Norberg och sedan i Fagersta.

Under bilresan hem hände det sig dessvärre att det uppstod dålig stämning och bråk sedan 29-åringen beskyllts för att slängt saker bakåt i bilen.

Bilen stannade då den nått fram till en av passagerarnas bostäder i Norberg och vad som sedan hände är omtvistat. Enligt polis, åklagare och den slagne Norbergsbon anklagade 29-åringen honom för att vara uppkäftig och slog därefter Norbergsbon flera gånger i ansiktet med knuten näve så att blodsmak i munnen och ömhet uppstod.

Enligt 29-åringen knuffade han bara Norbergsbon en gång med handen mot den andres axel.

Vittnesmålen bland övriga passagerare samt föraren var varierande då ett vittne såg ett knytnävsslag, ett vittne sade en knuff och ett ytterligare vittne sade sig ha sett flera knytnävsslag.

Trots att vittnena var 2-1 till den slagnes förmån, en av de två som såg slag var för övrigt den nyktre chauffören, friade en oenig tingsrätt 29-åringen.

Rättens ordförande var oenig och ville fälla för misshandel men blev nedröstad av de tre nämndemännen.

Mer läsning

Annons