Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem Fagerstabor döms för häleri och bokföringsbrott – efter garagetillslag

I minst ett års tid använde fem män ett garage i Fagersta som hälericentral. Nu har de dömts till fängelse av Västmanlands tingsrätt.

Annons

Männen har dragit in drygt 1 miljon kronor på nästan 800 försäljningar av stöldgods på främst Tradera. Det har skett mellan maj 2014 och maj 2015.

Stöldgodset hittades vid flera husrannsakningar, bland annat i ett garage i Fagersta. Förundersökningen har dragit ut på tiden eftersom det rör sig om en mycket stor mängd stöldgods. Åtminstone 500-600 föremål hittades i garaget vid polisens tillslag.

En del av föremålen har kunnat kopplas till stölder på byggarbetsplatser på olika håll i Mellansverige. Men ingen av männen har kunnat åtalas för stöld eftersom det inte finns bevisning som stärker sådana brottsmisstankar.

De fem männen, som är i 25-30-årsåldern, dömdes i slutet av oktober av tingsrätten till mellan fem och tio månaders fängelse för häleri. För två av männen bedöms brottet vara grovt.

Fyra av männen döms också för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Tre av männen har fått nya misstankar riktade mot sig. De misstänks ha utfört liknande brottslighet i större skala även efter maj 2015. Det pågår en förundersökning och åklagaren har inte väckt åtal än.

Mer läsning

Annons