Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler anmälda bostadsinbrott i landet – men i Fagersta är trenden den motsatta

Antalet polisanmälda inbrott har ökat i landet under det första halvåret 2017. I Fagersta kommun tycks trenden vara den motsatta.

Annons

Hittills i år har det skett fler inbrott i vårt avlånga land jämfört med i fjol. Det visar siffror från Brottsförebyggande rådet (Brå) som tidningen Hem och hyra har sammanställt.

Från januari till och med juni månad i år har det hittills anmälts 9 980 inbrott i Sverige, vilket motsvarar en ökning med tre procent jämfört med samma period i fjol. Antalet lägenhetsinbrott har ökat något mer än antalet villainbrott.

Flest inbrott anmäldes i villor (6 170 anmälningar) medan det anmäldes 3 810 lägenhetsinbrott.

Enligt Brå:s siffror anmäldes 9 inbrott i Fagersta kommun unde förata januari till sista juni i år jämfört med 11 inbrott under samma period i fjol.

Så många inbrott anmäldes i Fagerstas grannkommuner januari- juni 2017, enligt Brå. (fjolårssiffran inom parentes)

Västerås: 85 (84)

Surahammar: 9 (15)

Hallstahammar: 15 (6)

Norberg: 1 (6)

Skinskatteberg: 12 (6)

FOTNOT: Det finns faktorer som gör att statistiken över antalet anmälda brott i kommunen bör tolkas med försiktighet. Dels kan det finnas ett mörkertal gällande vissa brottskategorier, dels beror statistiken på vad polisen lämnar för uppgifter. Därutöver kan samma brottstillfälle redovisas flera gånger – 20 brottsanmälningar kan innebära att 20 personer anmält att de utsatts för brottet, men det kan också handla om att en person anmält att hen utsatts för brottet vid 20 olika tillfällen.

FLER NYHETER:

Oordning i villor i Skinnskatteberg efter inbrott

Nytt inbrott i förråd i Västanfors

Ruta krossades vid inbrott på Alfaskolan – oklart vad som stulits

Mer läsning

Annons