Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarna till det misshandlade spädbarnet släppta ur häktet – misstankarna kvarstår

Kammaråklagare Anna Elmlöf beslutade vid 16.30-tiden på lördagen att släppa det misshandelsmisstänkta föräldraparet på fri fot.

Annons

De bägge föräldrarna greps förra veckan, misstänkta för att brutalt ha misshandlat sin tvåmånaders pojke – som fortfarande vårdas på sjukhus för sina svåra skador.

Föräldrarna häktades förra helgen, skäligen misstänkta för misshandeln, vilket är den lägre misstankegraden. I dessa fall får häktade endast sitta frihetsberövade en vecka – därefter måste de släppas eller så måste åklagaren kunna presentera bevis av större tyngd så att de misstänkta kan häktas på sannolika skäl.

Polis och åklagare kunde inte lägga fram bevis med sådan tyngd under helgen och därför beslutade Anna Elmlöf att försätta de misstänkta på fri fot.

Åklagarkammaren i Västerås uppger dock att misstankarna mot paret kvarstår och att polisutredningen fortsätter med oförminskad styrka.

Läs mer: Föräldrarna häktade – misstänks ha misshandlat sin bebis svårt

Läs mer: Spädbarnet vårdas fortfarande på sjukhus

Misstankarna om den svåra misshandeln uppstod torsdagen den 17 november då ett barn kom in svårt skadat till sjukhuset i Västerås. Läkarna anmälde till polisen att skadorna kan ha uppstått efter misshandel.

Polisen startade en förundersökning och senare samma dag anhölls föräldrarna.

I söndags förra veckan häktades föräldrarna av Västmanlands tingsrätt som skäligen misstänkta för att synnerligen grovt ha misshandlat sitt barn.

Det blev ingen häktningsframställan i Västmanlands Tingsrätt – i stället släpptes föräldrarna, som misstönks för att ha misshandlat sin två månader gamla son, på fri fot. Misstankarna mot paret kvarstår dock.

Mer läsning

Annons