Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannarna instängda under utredningen: Vi hörde en fest men inget konstigt

Artikel 3 av 12
Knivdådet på Östermalmsgatan
Visa alla artiklar

Flera av dem som bor i den trappuppgång där 30-åringen hittades död på söndagsmorgonen, säger sig inte ha lagt märke till något ovanligt under natten och morgonen.

Annons

–Vi fick reda på vad som hänt först när polisen ringde på hos oss.

Klockan 15.30 pågick fortfarande den tekniska undersökningen.

De boende i huset fick under förmiddagen gå ut för att göra ärenden, men för närvarande är trappuppgången avspärrad från våning två och nedåt för teknisk undersökning. Till och med tittögonen på dörrarna har klistrats för av polisen. Ingen får passera för närvarande.

– Hela platsen fotograferas. Man försöker säkra fingeravtryck samt eventuella DNA- och fotspår, säger Anders Hedström.

Finns det någon tid när den tekniska utredningen beräknas vara klar?

– Nej, det är omöjligt att säga. Det tror jag inte ens teknikerna själva kan säga i nuläget.

En boende i trappen berättar:

– Jag var ute en stund i morse och polisen hade spärrat av ett område. Jag såg ändå att det fanns blod i trappuppgången som hade runnit ner till bottenvåningen. Men det var inga mängder, säger en av de boende i huset.

En annan boende berättar att det var fest i en av lägenheterna under lördagskvällen. Musik och livat och glatt prat hördes, men inte mer än så. Först på morgonen stod det klart vad som hänt:

– Polisen sa att vi skulle hålla oss inne och inte gå ut trapphuset. Vi har förstått det så att den döde hittades på bottenvåningen. Nu är vi fast här inne och vet inte vad som händer. Självklart är det fasansfullt. Här brukar det vara så lugnt.

En annan person som bor på adressen hade tänkt att gå till tvättstugan redan klockan sju på söndagsmorgonen.

– Jag tänkte titta efter om det fanns någon tid ledig. Men jag somnade om och väcktes inte förrän polisen ringde på. Då sa de att jag inte fick gå ut i trappen för att där skett ett brott. Det var tur för mig att jag inte gick till tvättstugan när jag hade tänkt det. Då hade jag nog upptäckt kroppen och vet jag inte hur jag hade mått efter det.

Nu var det troligen en annan boende i trappen, och inte någon utifrån, som gjorde upptäckten. För att ta sig in i huset räcker det inte med en portkod, man måste ha nyckelkort.

Läs mer: Död person hittad i trapphus

_____________________________________________________________________________

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Alla artiklar i
Knivdådet på Östermalmsgatan