Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i Bärkehallen – tobak för över 70 000 stals

Tidigt på fredagsmorgonen bröt sig tre maskerade personer in i Ica Bärkehallen och stal tobaksvaror till ett värde av 72 736 kronor.

Annons

Klockan var 03.30 när larmet i Bärkehallen utlöstes. Väktare dirigerades till platsen, men när de kom fram var gärningspersonerna borta.

Tjuvarna hade brutit upp entrédörren, sedan klippt sönder jalusiet innanför och därefter brutit upp tobaksskåpet och tagit alla tobaksvaror.

Enligt Pär Israelsson, utredningschef vid Ludvikapolisen, tyder tillvägagångssättet på att tjuvarna var väl utrustade för stölden.

För elva år sedan tog Johan Högdahl över Ica-butiken i Söderbärke och det här var första gången sedan dess som den utsattes för inbrott.

– Det här var inte roligt och det medför en massa extra jobb för oss, sa Högdahl.

Han berättade vidare att bilder från övervakningskameran visar att det var tre maskerade personer som tog sig in i butiken.

– Och det var bara tobaksvarorna som de stal.

Högdahl tillade att värdet på de stulna varorna uppgick till 72 736 kronor. Och han hade inga större förhoppningar om att polisen skulle kunna få tag i gärningspersonerna.

– De var ju maskerade så det blir nog svårt. Det finns ju inget att gå på.

En stabil entrédörr, galler, larm och ett svårforcerat tobaksskåp. Mycket mer än så anser Johan Högdahl att det inte går att göra för att förhindra inbrottsstölder i butiken.

Bärkehallens entrédörr lagades provisoriskt på fredagsmorgonen och butiken öppnade som vanligt.

Under fredagsförmiddagen gjorde polisen en teknisk undersökning på platsen och hämtade in bilderna från övervakningskameran.

Pär Israelsson påpekade att det under natten mot fredag gjordes inbrott i Sälen som i mångt och mycket påminde om inbrottet i Söderbärke. I Sälen stals bland annat snus och rakblad.

Mer läsning

Annons