Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna blev uthängd i sexannons – man från Norberg frias i brist på bevis

En man från Norberg som stått åtalad för att ha lagt upp kontaktannonser om en kvinna på en sexsajt har friats. Enligt tingsrätten går det inte att utesluta att någon annan har använt mannens jobbmobil för att lägga upp annonserna.

Annons

Vid flera tillfällen mellan oktober 2016 och våren 2017 fick en kvinna samtal från en man i Norberg som berättade att det låg kontaktannonser med henne som avsändare på en sexsajt på nätet. Mannen ringde flera gånger från samma mobilnummer och sa att han ville hjälpa henne att ta bort dem.

Efter det fick kvinnan också andra samtal från skyddade nummer och i de fall hon svarade vad det män som ville ha kontakt utifrån annonserna. Kvinnan tyckte att samtalen var väldigt obehagliga och äckliga.

Så småningom kom det fram att annonserna hade lagts upp med hjälp av en e-postadress kopplad till samma mobilnummer i Norberg som hade ringt kvinnan tidigare.

Den 27-årige mannen som hade både e-postadressen och den aktuella mobiltelefonen åtalades senare för ofredande.

Mannen nekade till brott och menade att någon annan måste ha använt hans jobbmobil och via den också hans e-post - för att lägga upp annonserna på sexsajten och för att ringa kvinnan. Mannen sa att han inte hade något lösenord på jobbmobilen och att ofta lämnade den framme.

Under utredningens gång har det också kommit fram att den åtalade mannen jobbar ihop med en man som tidigare har ringt och trakasserat kvinnan flera gånger i veckan.

Tingsrätten anser att den åtalade mannens vittnesmål inte låter helt orimligt och då åklagaren inte heller hade några konkreta eller tekniska bevis mot honom - har han nu friats från ofredande.

Mer läsning

Annons