Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Live-tv: 20-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Östermalmsgatan

Artikel 9 av 12
Knivdådet på Östermalmsgatan
Visa alla artiklar

I dag vid 10.30-tiden kom beskedet att den 20-åring, som är misstänkt för mordet på Östermalmsgatan i söndags, har häktats. Häktningsförhandlingen inleddes klockan 10 i Västmanlands tingsrätt. VLT var på plats och sände live.

Annons

Den 20-åring som suttit anhållen sedan i söndags vid lunchtid, är på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 30-åring man.

På onsdagen vid 10.30-tiden häktades 20-åringen.

– Det här innebär att tingsrätten delar min bedömning om att20-åringen på sannolika skäl är misstänkt för mordet. Vi har fått en månad åtalstid, vilket är längre än normalt. Det är en jättestor utredning, men nu får vi arbetsro, säger åklagaren Carl-Johan Norström till VLT direkt efter att beskedet kommit.

Den misstänkte har erkänt att det är han som orsakat den 30-åriga mannens skador, som gjorde att han avled, och att han använt kniv. Han hävdar dock att han handlade i självförsvar.

Enligt Karin Thornberg, VLT:s reporter på plats i tingsrätten, sade 20-åringens advokat Peter Lindström att hans klient befann sig i fara för sitt eget liv.

– Advokaten har tidigare varit väldigt sparsam på detaljer men sade inne i rättssalen att 20-åringen befann sig i fara för sitt eget liv. Han hade blivit slagen och neddragen på golvet och hade också blivit riven i ögat så att linsen hade vikt sig vilket gjorde att han såg väldigt dåligt, säger Karin Thornberg i livesändningen.

Advokaten bestred därför häktningen och ville att hans klient skulle försättas på fri fot.

– Det är en mycket olycklig händelse som inträffat. Min klient mår inte bra och är deprimerad. Min klient har blivit utsatt för ett allvarligt hot. Han har blivit klöst i ögonen och befarade att han skulle bli blind. utan att se var kniven hamnade utdelade han det slaget. Han hade inget uppsåt att döda, säger Peter Lindström till VLT.

Varför bar han kniv på sig?

– Det vet jag inte, det får den fortsatta utredningen visa. Jagvill inte uttala mig om det, säger Peter Lindström.

Åklagare och polis har så här långt varit sparsamma med information om motivet till dådet, men klart är att de båda männen befunnit sig på samma fest i det hus där 30-åringen dödades.

Enligt åklagaren Carl-Johan Norström är bevisläget mot 20-åringen gott.

Läs mer: Mördade 30-åringen ringde hem – 20 minuter senare hittades han död

Alla artiklar i
Knivdådet på Östermalmsgatan