Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misshandlades och pressades på pengar av fyra män

Två män från Norberg deltog i en grov misshandel och utpressning i Västerås. En av dem misstänks också för att ha misshandlat en man i Norberg som straff för att han pratat med polisen.

Annons

En man i 30-årsåldern från Norberg åtalas för försök till grov utpressning i ett fall och för grov misshandel i två fall.

Den 14 januari misshandlades en man från Hallstahammar i en lägenhet i Västerås av fyra män som sökt upp honom. Med hot och våld försökte de pressa honom på omkring 250 000 kronor, enligt åtalet.

Två av de misstänka männen kommer från Norberg. De sparkade och slog mannen medan han låg på golvet. Norbergsborna använde också en golvlampa av metall för att slå honom i huvudet. Mannens kamrater, som också befann sig i lägenheten, misshandlades och hotades med kniv för att de inte skulle avbryta misshandeln. En av dem sparkades i huvudet och blev slagen med knogjärn och batong. Kamraten förlorade medvetandet, fick kraftig svullnad, yrsel och ansiktsfraktur. Utpressningsförsöket har spelats in. Det finns också bevis i form av en sms-konversation mellan två av de fyra männen.

Alla fyra åtalas för försök till grov utpressning. Männen från Norberg åtalas också för grov misshandel och för övergrepp i rättssak, eftersom de hotat om att döda mannen eller hans anhöriga om han pratade med polisen.

De övriga två männen åtalas för olaga hot och olaga tvång. En av dem åtalas för medhjälp till grov misshandel.

En av Norbergsborna erkänner misshandeln. Samtliga nekar till utpressningsförsöket.

Läs också: Personer trängde sig in i bostad – misshandlade man med tillhyggen

Båda männen från Norberg åtalas samtidigt för andra brott. En av dem, en man i 30-årsåldern, misstänks för att några dagar efter händelsen i Västerås ha trängt sig in i en bostad i Norberg där han misshandlade en man med träpinne. Misshandel var till för att straffa mannen eftersom han gjort en anmälan till polisen. Han nekar till samtliga brottsmisstankar.

Den andre, en man i 35-årsåldern, åtalas för vapenbrott då han innehaft fyra burkar tårgasspray, åtta elchocksvapen och två patroner. Han har även innehaft dopingpreparat.

Mer läsning

Annons