Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matbutik i Norberg rånades vid stängningsdags: "Förmodligen någon lokal förmåga"

Coop Konsum-butik i Norberg utsattes för ett rån på tisdagskvällen.
– Förmodligen handlar det om en lokal förmåga, någon som kommer från Fagersta eller Norberg, säger Ivan Åslund vid polisen.

Annons

Rånet ska ha inträffat i samband med att butiken på Engelbrektsgatan i Norberg stängde klockan 22.

Rånaren ska ha varit en man med pistol som kom in i butiken, hotade till sig pengar för att sedan försvinna springande från platsen. Ingen person ska ha kommit till fysik skada i samband med rånet, enligt SR P4 Västmanland.

– Rånaren var maskerad och hade på sig en huvtröja och mjukisbyxor. Det säger inte mycket, men förmodligen är det en lokal förmåga, någon som kommer från Fagersta eller Norberg, någon som är från regionen, säger Ivan Åslund vid polisen.

Personalen som utsattes för rånet blev chockade, men ingen av dem ska ha kommit till fysisk skada.

Vad kom rånaren över?

– Lite sedlar, men det handlar inte om några stora summor.

Ingen är alltså gripen även om polisen sökt efter rånaren i omgivningarna med hund. Konsumbutiken kommer att få hålla stängt under onsdagsmorgonen.

– Det är svårt att säga när de kan öppna. Vi måste göra en teknisk undersökning först, så det beror på när teknikerna är klara på platsen, säger Ivan Åslund.

På onsdagsmorgonen har man fortfarande inte kunnat gripa någon för rånet. Tekniker från Västerås skickades till platsen för en undersökning under förmiddagen.

Artikeln kan komma att uppdateras.

Mer läsning

Annons