Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordoffrets fru: Dödades för att döttrarna skakade hand med unga män

Artikel 2 av 3
Stensjömordet
Visa alla artiklar

En Salabo åtalades på onsdagen misstänkt för mordet vid Stensjön i Grycksbo tidigare i år. Åklagaren bekräftar att mordet tycks vara hedersrelaterat.

Annons

Det var i slutet av maj i år som en man hittades död vid Stensjön utanför Grycksbo i Falu kommun. En man i 50-årsåldern greps i närheten av platsen, misstänkt för mord. Mannen kommer från Sala.

På onsdagen väckte vice chefsåklagare Gun-Britt Ström åtal mot mannen. Han åtalas misstänkt för mord.

Enligt åtalet ska mannen ha bragt den andre mannen om livet genom att hugga eller sticka en sax i halsen på honom. Även offret, en man i 45-årsåldern, kom från Sala.

Den döde mannens fru säger i förhör att anledningen till att han mördades var att deras döttrar, under valborgsmässoafton 2015, hälsade på unga män med handskakningar. Något som upprörde den misstänkte.

TV: När mordet hade begåtts sände vi live från brottsplatsen vid Stensjön.Så här såg det ut då.

Hon säger också i förhöret att hennes man efter detta uppmanades av den misstänkte att avrätta två av sina döttrar för att få tillbaka sin heder. Något som den mördade mannen vägrat.

Åklagare Gun-Britt Ström bekräftar att mordet tycks vara hedersrelaterat.

– Det är vad man skulle kunna kalla hederskonflikt, säger hon till SVT.

Den åtalade mannen själv förnekar brott. Han försvaras av advokat Weine Daniels.

– Han förnekar uppsåt och han förnekar mord. Han har inte uppsåtligen tillfogat offret några skador. Sen kan man konstatera att offret har avlidit, säger advokaten Weine Daniels till Expressen.

Alla artiklar i
Stensjömordet