Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysteriet: Ingen hörde eller såg bråket när 30-åring dödades

Artikel 12 av 12
Knivdådet på Östermalmsgatan
Visa alla artiklar

Kniven som användes vid mordet på en 30-årig man på Östermalmsgatan, kom inte inifrån den lägenhet där de båda männen träffades på en fest. Det säger en nära anhörig till familjen.

Annons

Läs allt om mordet på Östermalmsgatan här.

Avspärrningarna runt lägenheten där både den mordmisstänkte och offret var på fest lördagen den 12 november hävdes i onsdags förra veckan och familjen kunde flytta hem.

För familjen som bor i lägenheten är mordet för drygt en vecka sedan ett mysterium.

Det var på morgonen vid 8.40 söndagen den 13 november som en 30-årig man hittades i ett trapphus på Östermalmsgatan, knivskuren till döds. En 20-årig man har erkänt att det var han som höll i kniven, men han hävdar att han handlade i självförsvar. Han sitter nu häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Enligt den anhöriga till familjen har ingen hört eller sett det bråk som föregick knivskärningen.

Grannar har ju inte hört något, och var det bråk i trappen måste någon ha hört. Det är det som är så konstigt. Kanske är de rädda för att säga något.

I trappen bor såväl äldre som familjer med små barn, så det är mycket troligt att det var människor vakna i huset vid den tiden, menar den person som VLT varit i kontakt med.

Den 20-åring som misstänks för mordet på Östermalmsgatan häktades onsdagen den 16 november. Senast den 14 december måste åklagaren väcka åtal.

Det är också ännu okänt hur bråket startade. Enligt den mordmisstänkte 20-åringens advokat Peter Lindström, kände de båda männen inte varandra sedan tidigare, utan träffades för första gången på festen. Och enligt den nära anhöriga som VLT varit i kontakt med märktes ingenting av ett bråk dem emellan på festen i lägenheten som de båda männen besökte.

Personen bekräftar dock att 20-åringen kände den flicka som hade festen. På internetforum har det ryktats om att han skulle vara hennes pojkvän, och att det skulle ha något med mordmotivet att göra, men det stämmer inte.

– Han var inte hennes pojkvän. Hon tycker att det är jätteobehagligt att det cirkulerar sådana rykten. Det är inte sant, säger den nära anhöriga till familjen.

Polisen och åklagaren har så här långt inte velat lämna ut några uppgifter om mordvapnet och varför den 20-åriga mannen hade en kniv på sig. Den person VLT pratat med säger att kniven inte tillhörde hushållet där festen var.

Kammaråklagare Carl-Johan Norström, som leder förundersökningen, vill varken dementera eller bekräfta den uppgiften.

– Vi håller på för fullt med det här nu, och jag vill inte gå ut med någon sådan information till medier, säger han.

Kammaråklagare Carl-Johan Norström var på måndagen fortfarande förtegen om uppgifter kring mordmotiv och mordvapnet.

Flera saker, beslag gjorda i lägenheten, är skickade till NFC, Nationellt forensiskt centrum, för analys. Men när analyserna är klara är osäkert. Det är långa väntetider hos NFC, så analyserna kan dröja, trots att utredarna begärt förtur.

En källa som är bekant med den misstänkte mördaren ska vara chockad över det inträffade.

– Han är inte en sådan kille, han är lugn.

Detsamma sägs om den 30-åriga man som mördades.

– Han skulle aldrig göra någonting. Han var världens snällaste kille, säger den medelålders man som 30-åringen var inneboende hos.

30-åringen bodde tillfälligt inneboende hos den medelålders mannen bara några trappor bort från där han mördades. Han var nyligen separerad från sin fru och behövde någonstans att bo i väntan på att han hittade något eget. 30-åringen är far till tre små barn. För två år sedan dömdes han för misshandel och fick villkorlig dom. Han kom i bråk med, och skallade en annan man i centrala Västerås. I övrigt är han ostraffad.

Den misstänkte mördaren har dömts en gång förut, då för bedrägeri. Som 16-åring dömdes han till ungdomstjänst för att ha sålt och tagit betalt för datorer på Blocket som han sedan inte levererade.

Alla artiklar i
Knivdådet på Östermalmsgatan
Annons