Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har gjort fynd i utredningen av villainbrotten i Norberg

Polisen sökte under natten med hund efter de två misstänkta tjuvarna som gjort inbrott i ett villaområde på tre olika adresser i västra Norberg. Anders och Kerstin Eriksson var en av de drabbade hushållen efter nattens serier av inbrott.

Annons

Då fönstren på villan är av härdat glas har tjuvarna istället brutit upp fönsterkarmen.

Förutom de två inbrott som Fagersta-Posten rapporterade om söndagkväll så har det framkommit att ytterliggare ett hus drabbats av inbrott i villaområdet. Vid det tredje huset är det ännu oklart vad som stulits.

Anders och Kerstin Eriksson har bott i Norberg i över 30 år och det har alltid varit lugnt på området. Men nu har tillvaron vänts upp och ner och natten efter inbrottet lämnade dem med få timmars sömn.

De hade lämnat huset på eftermiddagen för att hälsa på sin dotter bara för att fem timmar senare finna huset genomsökt och nedstökat av tjuvar.

– Skorna i hallen låg utspridda och mina nya kängor saknades. De stal även tre kepsar, säger Anders Eriksson.

– De har rotat igenom allting, både lådor, skåp och till och med sängen och madrassen, säger Kerstin Eriksson.

Läs också: Flera inbrott- två okända män söks av polis

Ännu är det oklart vilka fler föremål som stulits i hemmet. Men kontanter hade de inga som tur var. Fotspåren i snön tyder på att tjuvarna gått och kikat in genom fönstren innan de till slut tog sig in via altandörren. Fönstren består av härdat glas och ska inte gå att krossa, så istället är hela fönsterkarmen uppbruten.

– Grannarna har inte märkt någonting. Varken sett eller hört något, säger Anders Eriksson.

– Det känns otryggt. Det har alltid varit lugnt här förut. Man kan ju inte misstänka varenda en som går förbi heller, säger han.

Samma kväll som inbrottet skedde ska polisen ha anlänt till platsen. I badrummet ligger allt utslängt på golvet och likaså i ett förrådsrum. En tekniker från polisen ska ha säkrat huset och letat efter spår.

– Polisen sa att de har hittat blod vid dörrkarmen, säger Kerstin Eriksson.

Läs också: Mördade 30-åringen ringde hem – 20 minuter senare hittades han död

Polisen vill inte gå in på vilka fynd som har gjorts av den tekniska undersökningen.

– Vi har hittat spår som skickas in till analys som kan hjälpa till vid identifieringen av en eventuell gärningsman, säger Magnus Strömberg vid polisen i Fagersta.

Kan de också användas till att knyta gärningsmannen till platsen?

– Det ska kunna ledas i bevis. Ibland hittar vi dna-spår och så kan de misstänkta komma med en alternativ förklaring. Men det underlättar betydligt om man hittar något sånt. Det hjälper att man kan sätta en person på platsen för då har han eller hon lite att förklara.

Mer läsning

Annons