Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för ficktjuvar i Fagersta- håll uppsikt över plånboken

En äldre dam blev av med sin plånbok under onsdagseftermiddagen. Polisen misstänker att en hjälpsam man kan vara tjuven.

Annons

Polisen i Fagersta varnar för att ficktjuvar finns i Fagersta.

Den äldre damen hade varit och handlat matvaror med sin rullator. När hon kom hem till sitt bostadsområde vid Dalavägen i Fagersta var det en yngre vuxen man som höll upp porten för henne.

– Det är en man som då är behjälplig och öppna portdörren åt den äldre damen. Han pratar med henne och står väldigt nära. Mannen talar ett främmande språk, vilket gör att kvinnan har svårt att förstå honom. När hon sedan kommer upp i sin bostad så upptäcker hon att plånboken som hon haft i en axelväska är borta, säger kriminalinspektör Lars-Göran Backström i Fagersta.

Han vill nu göra Fagerstabor, framförallt äldre uppmärksamma på det här och varna för ficktjuvar.

– Ha god uppsikt över plånbok och handväskor. Mannen som vi tror är i 20-års åldern har uppträtt trevligt. Vi misstänker att det förmodligen är professionellt gjort då det hela gick snabbt och han tog plånboken med flinka fingrar, utan att damen märkte det.

Mannen ska ha varit ensam och polisen har inte gripit någon.

– Vi vill varna och uppmana att ha stängda väskor och att alltid ha ögonen på plånboken. Det här var fult gjort och ge sig på en gammal dam med rullator. Hon kände inte igen mannen, säger Backström.

Den äldre damen ska ha blivit av med en del kontanter men hon spärrade kort och personliga handlingar.

Mer läsning

Annons