Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polishund nosade upp stor mängd amfetamin

Två män, en 49-åring och en 34-åring, misstänks för att ha förvarat över ett halvt kilo amfetamin i en bil. Nu åtalas de för flera brott.

Annons

Den 12 oktober i år hittade polisen 567 gram amfetamin i en personbil i Skinnskatteberg efter ett spaningsarbete. En polishund markerade för narkotika dels på bilen och sedan i en 49-årig mans lägenhet efter en närmare kontroll.

Nu åtalas 49-åringen samt en 34-årig man för flera brott, bland annat grovt narkotikabrott. Brottet bedöms som grovt eftersom att det var en sådan stor mängd amfetamin som hittades.

Enligt stämningsansökan ska amfetaminet inte ha varit avsett för eget bruk. Polisen ska ha hittat tre försäljningslistor och plastpåsar i 49-åringens lägenhet.

De båda männen, som sitter häktade, förnekar brottet.

Den 49-åriga mannen åtalas också för rattfylleri och ringa narkotikabrott efter att ha kört motorcykel drogpåverkad den 12 oktober. Bara två dagar tidigare ska han också ha kört personbil efter att ha druckit alkohol så att alkoholhalten i blodet uppgick till 0,54 promille.

---------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Mer läsning

Annons