Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt i Västerås – man skjuten på Bjurhovda

Artikel 1 av 5
Skjutningen på Bjurhovda
Visa alla artiklar

Strax efter 19 på torsdagskvällen blev en man i 60-årsåldern skjuten med flera skott. Det inträffade vid ett gym på Bjurhovda i Västerås. Han vårdas för skador som uppges vara stabila.
Vittnen såg flera personer fly från platsen. Polisen har under kvällen genomfört en stor sökinsats, men ännu är ingen gripen.

Annons

Live-TV om skjutningen i Västerås:

Enligt polisen blev mannen skjuten med flera skott utanför ett gym på Bjurhovda på torsdagskvällen.

– I samband med det ses flera personer fly från platsen, säger Jonas Partheen, presstalesperson vid Västmanlandspolisen.

Polisen har under kvällen spärrat av brottsplatsen och sökt efter de misstänkta med hundpatrull, helikopter och andra resurser. Personer som bor eller befann sig i närheten har förhörts. Det är oklart hur många eventuella gärningsmän som kan ha varit delaktiga.

Händelsen utreds som mord- eller dråpförsök. Den skjutne mannen är förd till Västerås sjukhus. Polisen meddelade senare att hans läge är stabilt.

TV: Sjunde offret på sju månader – här är skjutningarna som skakar Västerås

Se intervjun med VLT:s krimreporter, Håkan Slagbrand, som berättar mer om den skjutne mannen:

Den skjutne mannen är i 60-årsåldern och arbetar som krogvakt, enligt källor till VLT. Polisen har bekräftat mannens ålder, men vill inte gå ut med ytterligare uppgifter om honom. Vid 21.55 meddelade polisen att brottsplatsen kommer att vara fortsatt avspärrad och att ytterligare upplysningar inte kommer att ges under natten.

Läs också: Den skjutne mannen arbetar som krogvakt

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara. Allt insänt material i form av bilder och filmer kan användas av Mittmedia.

Brottsplatsen är avspärrad.

En hundförare söker efter spår.

Alla artiklar i
Skjutningen på Bjurhovda