Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull Norbergsbo skyllde på att han glömt att han druckit

Polisen stoppade en bil mellan Norberg och Kärrgruvan i maj 2016. Bilisten, en man i 60-årsåldern från Norberg, blåste positivt i sållningsinstrumentet för alkohol i utandningsluften.

Annons

Senare provtagning visade att han hade motsvarande 1, 04 promille alkohol i kroppen.

Norbergsbon åtalades för grovt rattfylleri vid Västmanlands tingsrätt. Han menade att han inte haft uppsåt att köra rattfull då han glömt att han druckit de stora mängder alkohol som skulle krävas för att komma upp i grovt rattfylleri. Han kom dock ihåg att han druckit ett litet glas vin den aktuella dagen och att han skulle åka för att köpa cigaretter.

Det visade sig att Norbergsbon faktiskt på senare tid drabbats av ohälsa som gjort att han lätt glömmer saker. Till följd av denna ohälsa har han slutat köra bil, han har sålt bilen sedan rattfylleriet. Han genomgår dessutom behandling.

Det faktum att Norbergsbon faktiskt kom ihåg att han druckit vin innan han körde bil gör att tingsrätten fäller honom för grovt rattfylleri.

Han döms till villkorlig dom och 70 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 3 500 kronor.

------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Mer läsning

Annons