Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhällstjänst och skyddstillsyn efter rånförsök mot trafikskola i Norberg

Så blev domen för de unga män som försökte råna trafikskolan i Norberg.

Annons

Tingsrättens dom har fallit mot de unga män, mellan 17 och 19 år, som stått åtalade misstänkta för försök till rån mot trafikskolan i Norberg.

Fyra av männen döms för försök till rån. En av dem döms även för skadegörelse, vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han frikänns från åtalet om olaga hot. Han döms till skyddstillsyn med samhällstjänst i 130 timmar och ska genomgå den behandling som frivården finner lämplig.

Ytterligare en av dem som döms för rånförsöket, döms också för ringa narkotikabrott. Han döms till skyddstillsyn samt att genomgå behandling som frivården finner lämplig. För en annan av de dömda blir påföljden blir samhällstjänst i 200 timmar och för ytterligare en blir det villkorlig dom samt samhällstjänst i 160 timmar. Den siste av dem som döms för rånförsöket får villkorlig dom med samhällstjänst 160 timmar.

Läs mer: Trafikskolechefen om rånförsöket i Norberg

Villkorlig dom samt samhällstjänst i 100 timmar blir straffet för den unge man som döms för medhjälp till rånförsöket och för ringa narkotikabrott.

Alla fem ska tillsammans betala skadestånd på sammanlagt 33 600 kronor till de drabbade.

Mer läsning

Annons