Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppades med bilen full av sprit – fyra män döms efter stöldturné på Systembolag

Tre män har dömts till fängelse och ytterligare en man har dömts till villkorlig dom för häleri. Det efter att polisen stoppat dem i en bil där man hittade mängder av alkohol nedpackade i Systembolaget-påsar.

Annons
Foto: Anders Wiklund / TT

Sju flaskor Jack Daniels, fyra flaskor Jägermeister, nio flaskor Absolut vodka, en flaska Pol Roger och fyra flaskor Möet&Chandon. Det hittade polisen i bagageutrymmet på en bil som de stoppade och kontrollerade i Enköping den 28 oktober. Det visade sig att godset som beslagtogs stämde bra överens med varor som saknades efter misstänkta stölder på Systembolagets butiker i Sala, Säter, Fagersta och Norberg, som ägt rum dagarna innan.

Av övervakningsfilmer från några av butikerna framgår det att männen varit på plats samma datum som stölderna ägt rum. Uppsala tingsrätt menar att de åtalade lämnat svävande och oprecisa uppgifter om vad de gjorde innan de greps samt varför de besökt olika Systembolagsbutiker. Även om all alkohol inte kunnat kopplas till konkreta tillgrepp är det, enligt tingsrätten, mot bakgrunden uppenbart att det utgör stöldgods.

Alla fyra män döms för häleri, varav en även döms för snatteri och en för försök till stöld. Tre av dem döms till fängelse i en månad. Den fjärde, som tidigare är ostraffad, döms till villkorlig dom.

Endast en av männen erkänner brott, då han medgett att han förvarat och transporterat sprit som han köpt av en person i Stockholms samt tagit från olika Systembolagsbutiker. Han förnekar att han gjort detta tillsammans med de andra.

Mer läsning

Annons