Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tafsade i tält på festival i Norberg – döms för sexualbrott

Man döms för sexuellt ofredande efter att ha klämt på kvinnas bak.

Annons

Under en festival i Norberg i juli 2016 hängde fyra personer, två kvinnor och två män, i ett tält. En av männen, som är i 30-årsåldern, förde då sin hand på insidan av en av kvinnornas lår. Hon slog bort den och sa att hon inte ville att han gjorde så.

Kvinnorna i tältet turades om att massera varandras ryggar. Medan en av dem satt grensle över den andras ben passade den 30-årige mannen på att klämma henne på rumpan.

Hon sa ifrån och ifrågasatte hans agerande. Han ska ha sagt att "han bara var tvungen". Gräl uppstod och de två männen lämnade tältet.

Mannen förnekar brott och menar att han och kvinnan flörtat under dagen. Han menar att han inte klämde på hennes bak utan tryckte med fingertopparna på hennes rumpa som ett skämt.

Tingsrätten anser att eftersom kvinnan sa till mannen redan då han tog henne på låret borde han ha förstått att hon inte ville bli berörd på det sättet. Hans agerande ses därför som en kränkning av kvinnans sexuella integritet. Däremot anser inte tingsrätten att brottet är av så allvarlig grad att kvinnan ska ha rätt till ersättning för kränkning.

Tingsrätten dömer mannen för sexuellt ofredande och han ska betala dagsböter på totalt 12 900 kronor.

Läs även: 15-åring tafsade på flickor på badhus – döms för sexuellt ofredande

Läs även: 16-åring dömd för sexuellt ofredande – tafsade på flicka i tält under läger

För Plus-kunder och prenumeranter: Skogsavverkning hotar miljön runt kolarkojorna – kan omringas av kalhyggen

Mer läsning

Annons