Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingade till sig pengar och saker från Fagerstabo – döms till fängelse

En man i Fagersta döms för sammanlagt 26 brottstillfällen. Bland annat har har tvingat till sig pengar och saker från en annan Fagerstabo.

Annons

Mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Fagersta kommun. Han döms till åtta månaders fängelse av Västmanlands tingsrätt, bland annat för att ha utpressat en annan man på pengar.

De var bekanta sedan några år tillbaka. I slutet på november stämde Fagerstabon träff med mannen, som tog ut 15 000 i kontanter från en bankomat och gav till Fagerstabon. Enligt den åtalade ska pengarna ha varit återbetalning av en skuld.

Trots att skulden var betald fortsatte Fagerstabon att utpressa mannen på pengar och saker. Mannen ombads att betala Fagerstabons bensin när han tankade bilen. Den åtalade mannen tvingade också till sig mannens mobiltelefon, TV och högtalare.

Ett vittne, som är granne till den utsatta mannen, fick veta att han hade rånats och tog sig till hans lägenhet den aktuella natten. Mannen berättade att någon hade stulit hans TV, högtalare, mobil och kontanta pengar. Vidare sade mannen att han blivit slagen. Grannen kunde se ett litet sår på läppen och rodnad på ena kinden. Enligt grannen är mannen snäll och har svårt att säga ifrån.

Fagerstabon döms för stöld och utpressning. Dessutom döms han för ytterligare en mängd brott som han begått sedan sommaren: grov olovlig körning vid sex tillfällen, rattfylleri vid fyra tillfällen, narkotikabrott, ringa narkotikabrott vid tio tillfällen och brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål vid tre tillfällen. Straffet blir åtta månaders fängelse.

Läs också: Fagerstabo hann med många brott på tre månader

Mer läsning

Annons