Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utgav sig för att vara polis för att tvinga flicka att skicka bilder

En ung flicka från Västmanland var tvungen att hålla kontakt med en 31-årig man via Kik i över tre års tid. Om hon inte skickade bilder hotade mannen med att våldta henne. Nu döms 31-åringen till åtta månaders fängelse.

Annons

En 31-årig man från Skåne döms till fängelse för bland annat olaga tvång. Han har i över tre års tid haft kontakt med en ung tjej i Västmanland via mobilappen Kik.

Flickan var endast 11 år när mannen tog kontakt med henne via mobilappen och utgav sig för att vara en jämnårig kille. Senare skrev han att han var killens pappa, som dessutom arbetade som polis. Via chatten berättade han att sonen begått självmord till följd av något som flickan gjort.

Till en början trodde flickan på mannen. Men när han började hota henne och försöka få henne att göra olika saker förstod hon att han inte var polis. Trots det fortsatte hon kontakten med honom av rädsla för vad han skulle göra om hon inte lydde hans uppmaningar. Han hotade bland annat med att gripa henne, våldta henne samt döda hennes husdjur.

Vid två eller tre tillfällen bad han henne också att skicka pengar. Enligt domen styrde han hennes liv som i "ett filmmanus".

Tingsrätten bedömer att hans agerande haft ett klart sexuellt motiv, men anser inte att bilderna haft en sådan tydlig sexuell avsikt att han kan dömas för utnyttjande av barn för sexuell posering.

31-åringen har även kontaktat en ung pojke i Småland på liknande sätt. Sammanlagt döms han till åtta månaders fängelse för olaga tvång, utpressning och föregivande av allmän ställning, eftersom han utgett sig för att vara polis. Han ska även betala 25 000 kronor i skadestånd till flickan.

Mannen har tidigare lagförts för liknande kontakter med barn.

Läs också: 47-åring dömd för grovt sexbrott mot 114-flickor – mannen fick sju år i fängelse

Se även: Barnporrmisstänkt lärare häktad – misstänks på sannolika skäl (länk till VLT)

Mer läsning

Annons