Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dråpförsök i Fagersta – ung man anhållen

En man i 20-års åldern sitter anhållen för ett dråpförsök i Fagersta mot en några år yngre man. "Vi bedömer att våldet var potentiellt dödligt", säger åklagaren Robin Andersson på åklagarkammaren i Västerås.

Annons

Dråpförsöket ska ha skett på ett HVB-hem i Fagersta vid 14-tiden på tisdagen (den 24 januari). Polis och åklagare utreder just nu varför gärningsmannen gav sig på den yngre mannen.

– Anledningen till att jag anhållit mannen för dråpförsök är att bedömningen är att han gjort sig skyldig till potentiellt dödligt våld. Ambulansen tillkallades, men de bedömde att det inte fanns behov av vård. Nu har jag fått reda på att läget försämrats så att den yngre mannen har fått söka läkarvård i dag, vi har ännu inte fått veta läkarutlåtandet där, säger åklagaren Robin Andersson.

Inget vapen ska ha varit inblandat. Polis och åklagare utreder vidare och forsätter att förhöra både misstänkt och vittnen.

– Vi ska försöka ta reda på motivet, om något motiv finns. Den misstänkte har inte lämnat någon egen historia, utan han vill inte uttala sig utan en försvarare. Så han ska höras under dagen.

Erkänner han brott?

– Han har som sagt inte velat säga något alls, säger Robin Andersson.

Vittnesuppgifter finns. Offret och gärningsman ska vara bekanta med varandra.

Mer läsning

Annons