Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte lura på äldre dyr strokemedicin

Någon ringde och försökte sälja en dyr strokemedicin till en kvinna i 90-års åldern i Fagersta. "Personen ville att hon skulle lägga 15 000 kronor i ett kuvert i en brevlåda för att få medicinen", berättar Magnus Strömberg, stationsinspektör i Fagersta.

Annons

Bedragaren ville att den äldre damen skulle lämna pengar i en brevlåda för att få den nya medicinen. Damen fattade misstanke och den okända mannen som ringde är nu misstänkt för försök till bedrägeri.

Händelsen är polisanmäld och personen misstäntk för försök till bedrägeri och ett så kallat åldersbrott

– Mannen har ringt och sagt att han sett att kvinnan har högt blodtryck och har stor risk för stroke. Men att han sålde en ny medicin från England som var bra mot det här men dyr. Medicinen som ska förebygga en stroke skulle kosta 15 000 kronor. Han ville att hon skulle lägga pengar i ett kuvert i en brevlåda. Hon skulle få medicinen på måndagagen efter, säger Magnus Strömberg, stationsinspektör i Fagersta.

Läs också: Telefon-och internet bedrägerierna ökar -äldre mest utsatta

Den över 90 år gamla kvinnan förstod att det var något lurt på gång, så hon lämnade inte ut några pengar och la på luren. Hon skrev aldrig upp adressen till brevlådan dit bedragaren ville att hon skulle lämna pengarna och hon har tyvärr ingen nummerpresentatör.

Samtalet kom till den äldre damen på förmiddagen den 20 januari. En släkting till kvinnan hjälpte sedan till att anmäla brottet. Polisen har inte fått in några fler liknande samtal i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg, men säger att det här antagligen är någon som ringer runt till fler i Sverige.

Läs också: Bedragare tog sig in i äldremans dator

Läs också: Långt fängelsestraff för bedragare - riktade in sig på äldre

Annons