Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäver fällde träd – vållade olyckstillbud på riksväg 66

Vid 06.15 på fredagsmorgonen inträffade en trafikolycka av det mer ovanliga slaget riksväg 66 i höjd med Folkhyttan mellan Fagersta och Virsbo.

Annons

Under tidiga morgonen fällde en bäver ett träd – som delvis hamnade över riksväg 66.

Tre bilar kom fram till platsen – och larmade SOS Alarm. Enligt de första uppgifterna befarades en svår olycka med tre bilar som kört in i ett träd.

Räddningstjänst och ambulans larmades men det visade sig lyckligtvis att varken ambulans eller bärgare behövdes. Det är oklart om ens någon av bilarna faktiskt körde på det bäverfällda trädet, men i mörkret och i det första skedet när bilister såg ett träd över vägen och flera bilar på ömse sidor om trädet befarade man att en olycka inträffat och tog det säkra före det osäkra och ringde 112.

Räddningstjänsten övertog bäverns arbete med trädet – den här gången för att såga upp det i hanterbara stycken och få bort trädresterna från vägbanan. Det arbetet var klart kring 07.30 och vägen var därefter fullt farbar.

Bävern tycks ha klarat fällningen oskadd.

FOTO: SCANPIX SWEDEN

Fotnot:

Den här artikeln har ändrat karaktär flera gånger sedan den först skrevs tidigt på fredagsmorgonen. Inledningsvis befarades av informationen från larmsamtalen att döma en svår olycka. Därefter visade det sig att räddningstjänsten kunnat konstatera att bilarna kunnat köra från platsen och att ingen skadats. Och slutligen kom uppgifter från polisen om att ingen av bilisterna, av allt att döma, kört in i trädet.

Vid en nyhetshändelse skriver vi i varje läge den information vi får från trovärdiga källor. Ibland visar sig den informationen bygga på missuppfattningar – exempelvis talade de första uppgifterna om en olycka med flera bilar inblandade. Men vi kan inte numera, med internets ständiga krav på aktualitet, vänta flera timmar med publicering för att få tillfälle att i lugn och ro reda ut vad som hänt; vi måste i varje givet läge skriva vad vi vet på de uppgifter vi får från trovärdiga källor.

Observera att olycksplatsens läge baseras på preliminära uppgifter.

Mer läsning

Annons