Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två i stulen bil missade rondell – körde ner i diket

Räddningstjänst och ambulans larmades vid niotiden på tisdagsmorgonen till korsningen riksväg 66/Norrleden där en singelolycka rapporterades ha inträffat vid cirkulationsplatsen.

Annons

Det visade sig att en bilist av någon anledning missat att det är en cirkulationsplats i korsningen, bilisten körde rakt genom rondellen och ner i diket.

Vittnen som sett olyckan tog sig fram för att assistera förare och passagerare, men fick höra av de två unga män, 18 och 21 år gamla, som färdades i bilen att vittnena inte skulle ringa efter polisen.

Räddningstjänst, polis och ambulans hade dock larmats, och det visade sig att ingen av de båda som satt i bilen skadats. Men eventuella skador var det minsta av de två unga männens bekymmer.

Polisen kunde nämligen snabbt konstatera att bilen tidigare under natten mot tisdagen stulits i Ludvika i samband med ett inbrott på Folkets hus där . De båda unga männen försökte när polisen talade med dem förklara att en tredje okänd man som försvunnit från platsen i själva verket varit bilförare.

Problemet med den berättelsen var att det fanns gott om vittnen på platsen som kunde intyga att det inte fanns någon annan i bilen än de två unga männen vid olyckstillfället.

Båda männen greps därför, misstänkta för bilstöld och trafikbrott. De har under förmiddagen förts till polishuset i Västerås för förhör. Ingen av dem skadades som sagt så omväg behövde inte ske via sjukhus.

De båda männen, hemmahörande i Grängesberg respektive Köping, kommer nu att höras om bilstölden samt om de datorstölder som under natten skett i Folkets hus i Ludvika enligt dt.se .

Olyckan gav upphov till trafikstörningar på såväl riksväg 66/Surahammarsleden som Norrledens västra del under det inledande räddningsarbetet.

Bilen som hamnade i diket är identisk med den svarta Renault som stals i samband med en datorstöld vid Folkets hus i Ludvika under natten till tisdagen. Köpingsbon och hans kamrat greps på platsen i utkanten av Västerås.

Observera att olycksplatsens läge baseras på preliminära uppgifter.

Mer läsning

Annons