Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåringar åtalas för flera brott i Fagersta och Norberg – ska ha stulit elektronik för 150 000 kronor

Två tonåringar har åtalats misstänkta för flera brott.
De båda ska bland annat ha gjort inbrott i en butik i Fagersta och då stulit varor till ett värde av 150 000 kronor.
Båda två förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Sälj kläder på nätet och tjäna tusenlappar - här är märkena och plaggen som säljer bäst

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den äldre av de båda tonåringarna är bosatt i Säters kommun och den yngre i en Stockholmsförort. De har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för flera brott.

De båda åtalas misstänkt för stöld i en affärslokal i Fagersta under natten mot den 31 januari i år. De ska ha begått brottet tillsammans med minst en annan, okänd, person.

Vid inbrottet ska de ha stulit ett flertal mobiltelefoner, VR-glasögon och Ipads till ett värde om cirka 150 000 kronor.

Fagersta-Posten sände live efter inbrottet mot TC Phone i Fagersta. Se livesändningen i repris här ovanför. Nu åtalas två personer misstänkta för flera brott i Fagersta och Norberg i slutet av januari i år, bland annat detta inbrott.

Som bevisning lägger åklagaren bland annat fram förhör med de båda tonåringarna samt med ett förhör om att stöldgods från inbrottet ska ha hittats vid en husrannsakan hemma hos de båda åtalade tonåringarna.

På övervakningsfilmer ska det, enligt åtalet, synas att inbrottstjuvarna bar dunjackor och masker och en likadan mask samt en dunjacka med rivskador ska ha återfunnits i en av tonåringarnas bostäder vid husrannsakan.

TC Phone i Fagersta hade inbrott natten mellan den 30 och 31 januari i år. Nu åtalas två tonåringar misstänkta för inbrottet, samt flera andra brott. Den äldre av dem bor i Säters kommun.

Tonåringen från Säters kommun åtalas även misstänkt för stöld, vilket ska ha skett någon gång mellan den 30 och den 31 januari. Han ska då ha tagit sig in i garagelokaler på Trundhemsvägen i Norbergs kommun och där brutit sig in i bilar samt stulit två bilnycklar.

Bilnycklarna ska sedan ha hittats i tonåringens bostad.

Han åtalas även misstänkt för försök till fortskaffningsmedel. Han ska ha tagit sig in i en personbil vid Kärrgruvan i Norbergs kommun och försökt starta bilen. Detta ska ha skett någon gång i augusti 2016.

Den yngre tonåringen åtalas även misstänkt för en stöld på Kastenhogsvägen i Norberg. Han ska då ha tagit sig in i ett garage och stulit en yxa samt bensindunkar. DNA från tonåringen ska ha hittats i garaget och yxan i fråga ska ha hittats vid inbrottet i TC Phone i Fagersta.

Han åtalas även för häleri då han, enligt åtalet, ska ha haft en stulen mobiltelefon på sig när han vistades på en plats i Norberg någon gång mellan den 26 och den 31 januari.

Dessutom åtalas han misstänkt för olovlig brukande och olovlig körning, då han ska ha kört lätt lastbil på Linnévägen i Norberg den 26 januari trots att han saknade körkort.

De båda tonåringarna förnekar samtliga brott som nämnts ovan.

Den yngre av de båda åtalas slutligen även misstänkt för en annan stöld. Tonåringen ska, den 9 november 2016, ha brutit sig in i en kiosk på Hedemoravägen i Norberg och stulit tobak, godis och läsk till ett värde av 5 900 kronor.

Detta brott erkänner tonåringen.