Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blandade känslor för Hansdotter efter storslalomen

Frida Hansdotters OS-start blev som hon hade förväntat sig – nästan i alla fall. Det blev en 13:e plats i storslalomen, och känslorna efteråt var blandade.
– Visst blir jag besviken, säger hon om det första åket där hon var långt efter.

Frida Hansdotter hade ingen press på sig att prestera när hon steg ut vid starten i storslalomen i OS i Sotji. I stället var det medaljhoppen Jessica Lindell-Vikarby och Maria Pietilä Holmner som bar favoritskapet bland svenskorna.

Tidigare i vinter har Hansdotter som bäst kommit på 24:e plats i storslalomen i världscupen. Därför var hennes 15:e-placering efter det första åket ett steg framåt – men Hansdotter var inte helt nöjd med sin prestation.

– Nej, det var inte så kul att åka över mållinjen och se att man är så långt efter. Visst blir jag besviken. Men det var många som var långt efter. 15:e-placeringen efter det första åket var bra för mig. Jag har ju inte kommit i mål i storslalom sedan Beaver Creek (1/12-13). Så det är positivt, säger Hansdotter.

Det snöade och regnade om vartannat i backen i Sotji under tisdagen. Det andra åket blev också uppskjutet en stund på grund av både dimman och snöfallet. Förhållandena var allt annat än optimala.

– Det är ju så här ibland. Det var såklart tuffa förhållanden med både regn och snö i luften och underlaget luckrades upp. Det var svårkört, men det är samma för alla.

Var du orolig vid starten?– Nej. Jag har jobbat mycket på det och vet att det kan vara så här ibland. Jag tycker att jag har kommit upp till en bättre nivå när man måste följa ett spår. Jag har lärt mig att följa ett spår och visade i Kranjska Gora (där Hansdotter vann, reds anm) i slalom att jag kan det.

Hansdotter var 2.63 sekunder efter ledande Tina Maze efter det första åket. Redan då var medaljchansen med största sannolikhet borta. Men Hansdotter gjorde ett bra andraåk och kom in som tvåa. Till slut blev det alltså en 13:e plats för henne.

– Jag tänkte innan att om jag kommer topp tio är jag supernöjd. Nu kom jag på 13:e plats och är nöjd med det också. Det är mitt bästa resultat i storslalom i år ju.

Jessica Lindell-Vikarby låg två efter det första åket, men tappade sedan och slutade på en sjätteplats. Maria Pietilä Holmner kom sjua.

– Jessica har haft en fantastisk säsong. Hon om någon var värd att kliv upp på pallen, säger Hansdotter.

Vann gjorde Tina Maze från Slovenien.