Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bli James Bond för en helg

Drömmer du om att blåsa fram i en Aston Martin över det skotska
höglandet i en snygg kostym på jakt efter farliga skurkar? Och
efteråt slå dig ned med en skakad martini i en tjusig hotellobby?
På skotska Isle of Eriska kan allt det bli verklighet.

I Skyfall, Bond-filmen som hade premiär i slutet av förra året, tar James Bond med sig M till Skottland för att smita ifrån superskurken Raoul Silva.  Flera av filmens nyckelscener utspelar sig där och det har dragit till sig mängder av James Bond-fans. Bond har faktiskt fler kopplingar till Skottland - han utbildades till agent där och har befunnit sig där i flera tidigare filmer. Det ryktas också att Bonds skapare Ian Fleming faktiskt byggde karaktären Bond på en verklig man från skotska Argyll, som genomförde militära uppdrag på andra sidan fiendens linje.

Martini och snabbåt

Och för det fan som vill gå all in är det alltså möjligt att kliva in i James Bonds skotska värld över en helg. På flygplatsen i Edinburgh väntar din Aston Martin DB9, komplett med en karta med föreslagen resrutt. Sedan är det bara att bränna i väg till byn Glencoe och den stora heden Rannoch där du kan leva dig in i Skyfalls slutscener.

Inte billigt

När du sett dig mätt drar du vidare till Eriska Isle Hotel, och får där, förutom två nätters boende, såklart även både en kurs i martinimixning och smokingmiddag med Bonds favoritmat. Under helgen blir det också en tur i snabb båt och besök på flera inspelningsplatser och slottet Duart Castle on Mull, som har inspirerat flera av filmerna. Men att vara filmstjärna är förstås långt ifrån gratis - weekendpaketet kostar från drygt 13 000 kronor per person.