Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo billigt på skidsemestern

Hotellpriserna på skidorter skiljer sig en hel del. Välj rätt
ort och spara tusenlappar. Både den dyraste och den billigaste
ligger i Frankrike.

Det kan skilja många hundralappar per natt på boende för den som vill åka på skidsemester. På vissa orter är genomsnittspriset drygt 550 kronor per natt, enligt ett nytt prisindex från bokningssajten Trivago. Listans dyraste ort är Val Thorens i Frankrike - och där ligger priset för en natt på hela 3 872 kronor. Att åka till Frankrike behöver dock inte innebära att man blir ruinerad. I Le Mont-Dore, där det finns 31 olika nedfarter, är priset 617 kronor per natt. I regionen Auvergne ligger snittpriserna också på mer blygsamma 617 kronor per natt.

Och Lorraine är det billigaste exemplet av alla: Här kostar en natt bara 553 kronor i snitt.

Andra orter där man bor prisvärt är Zakopane i Polen, för 635 kronor per natt. Snittpriset där har dessutom sjunkit 13 procent sedan januari förra året.

Europa billigare?

Snittpriserna för en hotellnatt har sjunkit på fler europeiska skidorter, enligt jämförelsen. I tyska Inzell har priserna gått ned med hela 33 procent, och landar på 804 kronor per natt. I Gstaad, Schweiz, har de minskat med 24 procent per natt - men där är det fortfarande dyrt, 3 480 kronor per natt.

Andra skidorter där priserna sjunkit är St Johann och St Leonhard i Österrike, med 27 respektive 25 procent.

Det kan dessutom bli billigare att resa ut i Europa på skidsemestern, jämfört med att åka till exempelvis Åre. Genomsnittspriset för ett dubbelrum har gått upp med 12 procent där, jämfört med förra året. Nu ligger snittpriset på 1 592 kronor per natt.

Andra orter där priserna ökar är Verbier och St Moritz i Schweiz och St Anton i Österrike. (TT)