Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo som en designer på resan

Nu kan man återigen bo i Gianni Versaces extravaganta hem i
Miami. Här är hotellen för dig som vill resa moderiktigt.

Efter att modedesignern Gianni Versace gick bort köptes hans hus i Miami och gjordes om till ett hotell. Men ägaren gick i konkurs. Nu har en ny hotellgrupp dock köpt fastigheten och tänker driva det som ett exklusivt hotell. Ägarna lovar att lämna allting som det är så att allmänheten kan se hur designern bodde. Bland annat kan man där beundra en stor pool i mosaik och 24 karats guld, eller se de handmålade freskerna inuti huset.

Att bo i en designers hem är dock ganska exklusivt. För den som vill ha en moderiktig resa finns fler alternativ. Mängder av designers har till exempel satt sin prägel på boende för turister. Här är fyra andra hotell att spana in.

Hotel Metropole, av Lagerfeld

Karl Lagerfeld har bidragit till designen för detta hotell i Monte Carlo. Poolområdet, trädgårdarna och en restaurang är präglade av hans estetik. Bland annat finns här en 20 meter lång väggmålning som tagit inspiration från Odysseus resor runt medelhavet.

www.metropole.com/en/home

Round Hill Hotel Villas Resort på Jamaica, av Ralph Lauren

Ett karibiskt hotell vars rum vid havet designats av Ralph Lauren. Intrycket är fräscht, med vita stengolv och möbler från designerns egen hemkollektion.

www.roundhill.com/pineapple-house

Hotel du Petit Moulin, av Christian Lacroix

I Paris ligger det här extravaganta fyrstjärniga hotellet, som ägaren kallar "ett riktigt couture hotell". Varje rum är olikt de andra, men där finns gott om mönster, matchande tyger och olika tryck. Beläget i charmiga stadsdelen Marais.

www.hotelpetitmoulinparis.com

Laura Ashley Boutique Hotel

49 eleganta rum och ett lugnt läge i Hertfordshire - det är vad Laura Ahsley bjuder på i sitt första Boutique Hotel någonsin. Naturligtvis kan man också få afternoon tea i den lantliga och smakfullt lyxiga miljön.

www.lauraashleyhotels.com