Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charmfullt om syskonrivalitet

Geoff RodkeyTvillingarna Tapper – nu är det krigÖversättning: Caroline BruceB. Wahlströms

Annons

FRÅN 10 ÅR. Claudia och Reese är tvillingar. Fast Claudia anser att Reese bara är sex år gammal, på sin höjd. De är i själva verket tolv år båda två. De bor med sina föräldrar på Manhattan. Och syskonrivalitet råder. Det som börjar med att Reese äter upp en riskaka som råkar vara Claudias, trappas upp till ett ställningskrig, som går ut på att offentligt skämma ut den andre.

En död (rutten) fisk placeras i Reeses ryggsäck, för att sprida äcklig odör kring honom i skolan. Reese svarar med att placera en grönmögelost på lämpligt ställe i Claudias närhet.

Snart hamnar deras tilltag på sociala medier. Ryktena flyger vilt omkring, men har inte alltid avsedd verkan. En töntigt inspelad film blir svår för Claudia att smälta. Reese luras att klippa mohikanfrisyr, men tilltaget blir i hans fall succé. Faktum är att Reese länge ser ut att vara den som drar längsta strået. I ett onlinespel på nätet lyckas till sist Claudia skapa sin avatar genom vilken hon kan ta sin hämnd.

Detta är en rolig och lite klurig berättelse om det meningsfulla (?) i att söka hämnd, vare sig det är i verkliga eller i det virtuella livet. Stämningen i familjen är trots allt god, stöttande föräldrar finns i bakgrunden.

Berättelsen är lättläst, utan att vara direkt enkel. Många bilder och handskrivna kommentarer i marginalen ger fint flyt. Chatt och sms-dialoger höjer tempot. Berättelsen är insiktsfull, kryddad med massor av humor. En söt och charmfull historia.

Annons