Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charmig komedi om kärlek

Meg RosoffJonathan bortom all kontrollÖversättning: Molle Kanmert SjölanderMassolit förlag

Annons

ROMAN.  Jonathan Trefoil har flyttat till New York för att ta hand om sin brors hundar. Men ingenting är enkelt. Han hyr en lägenhet av någon som sitter i fängelse, han avskyr sin chef och blir deprimerad och uttråkad av sitt jobb.

Vuxenlivet är inte helt lätt för Jonathan - och inte blir det lättare när hans flickvän Julie flyttar till Manhattan. När Julies chef föreslår att hon och Jonathan ska gifta sig, framför TV-kameror dessutom, svarar Jonathan ja - allt i ett försök att bli vuxen och styra upp sitt liv.

Han är förvirrad, och ännu mer förvirrad blir han av hundarnas beteende - Dante och Sissy smyger nämligen runt i kulisserna med något i görningen.

Hundarna, som blir allt viktigare och viktigare i Jonathans liv, är ansvariga för minst hälften av allt drama i Jonathans liv.

Det här är en berättelse om en ung man i början av livet, som söker både sig själv och lycka i livet, och likväl en berättelse om de två hundarna som hjälper honom i jakten.

”Jonathan bortom all kontroll” är en charmig komedi om livet, kärlek och vänskapen till hundar. Smart och välskriven, och den får mig att skratta flera gånger om.

Slutet ger klara feelgood-känslor och boken är både lättläst och läsvärd.

Och genom den charmiga Sissy och mysteriske Dante flörtar författaren självklart lite extra med hundälskaren.

Annons