Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bok det är svårt att lägga ifrån sig

Nele NeuhausSnövit ska döÖversättare: Christine BredenkampBonniers

Annons

SPÄNNING. Den här kriminalromanen tar sin början när den unge Tobias Sartorius lämnar fängelset och återvänder till hembyn Altenhein utanför Frankfurt. Där blir han allt annat än välkomnad. Tio år tidigare skedde en tragedi i byn, som för alltid skulle komma att förändra livet för invånarna. Två tonårsflickor försvann spårlöst och bevisen talade sitt tydliga språk – Tobias Sartorius mördade dem båda.

Väl ute ur fängelset vill Tobias vill ge sina föräldrar, som lidit i tio år för morden, upprättelse. Han börjar fundera på vad som verkligen hände den där kvällen då han druckit och har stora minnesluckor. Dödade han verkligen Stephanie och Laura?

Samtidigt hamnar kriminalpolisen Pia Kirchhoff i Altenhein efter att en kvinna kastats ner från en gångbro över motorvägen. Spåren leder polisen tillbaka till Tobias och Altenhein, och Pia Kirchhoff tvivlar på att rätt person straffades för morden på flickorna.

”Snövit ska dö”, som anses vara Nele Neuhaus internationella genombrott, är en omtumlande och oemotståndlig berättelse där läsaren får anstränga sig för att hänga med. Tempot i boken är högt och kasten fram och tillbaka tvära. Nele Neuhaus bjuder på en nervkittlande deckare och visar att hon är en skicklig berättare som lyckas fånga läsaren. Det här inte en bok man lägger i från sig i första taget.

Annons