Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En deckare som sticker ut

Marianne CedervallAv skuggor märktLind co

Annons

SPÄNNING. Det publiceras mängder av deckare varje år med i stort sett ett likartat innehåll. Utgivningen känns överflödig då det skjuts och jagas på samma tröttsamma sätt. Men Marianne Cedervalls senaste bok ”Av skuggor märkt” skiljer sig från mängden.

Den nyblivna pensionären Anki Karlsson lämnar Stockholm och flyttar till en liten gotländsk ort för att starta ett nytt liv. Hon köper två islandshästar och tänker nu äntligen ta upp sitt ungdomsintresse, ridningen.

Men tillvaron blir inte alls så fridfull som hon har räknat med och det dröjer inte länge förrän det inträffar en del oförklarliga och kusliga händelser. Kontrasten mellan den fridfulla och vackert belägna byn vid havet och den ondska som vilar under ytan är skickligt återgiven. Anki Karlsson är inte precis någon hårdkokt ”privatspanare” utan mer en vanlig människa med stor empati och ett intresse för andra.

Marianne Cederwall som debuterade 2009 vid femtio års ålder har tidigare gett fyra spänningsromaner om Mirjam och Hervor. Detta är den första delen i en ny deckarserie om Anki Karlsson. Författaren gör en trovärdig beskrivning av några originella karaktärer som är födda på orten och miljöbeskrivningen är levande.

Om man vill ”kura in sig” en mörk höstkväll med en lättläst och spännande bok så är ”Av skuggor märkt” ett riktigt bra val!

Annons