Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För mycket blir inte roligt

Zac OýeahOperation: OperationOrdfront

Annons

Roman. Författaren Zac OÝeah är född i Finland, uppvuxen i Sverige och är numera bosatt i den sydindiska staden Bangalore.

Han har tidigare gett ut både romaner, faktaböcker och reseskildringar, men det var för sin roman ”Operation Sandalwood” (2013) som han blev känd för en bredare publik. ”Operation:Operation” är en fristående fortsättning och handlar även den om småfifflaren Hari Majestics liv i mångmiljonstaden Bangalore.

Hari är ett föräldralöst hittebarn som känner till det mesta om sin hemstads slumområden. Men att han saknar materiella tillgångar hindrar honom inte från att förverkliga sin dröm om att starta en detektivbyrå tillsammans med en del udda och äventyrliga personer.

Detektivbyrån får som sitt första uppdrag att utreda en misstänkt otrohetsaffär. Men allt går snett, och plötsligt blir Hari offer i en illegal organhandel. Inte nog med detta, han får kontakt med sin mamma som lämnade bort honom som nyfödd.

Det är svårt att placera Zac OÝeahs bok i någon genre. Den är en salig blandning av intriger och skumraskaffärer. Bangalore är kontrasternas stad och skildringen är kryddad med starka upplevelser från ett myllrande gatuliv. Men det blir bara för mycket! Ingenting går på djupet och i sin iver att vara rolig och intressant så drunknar författaren i sina egna metaforer.

Annons