Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtevarmt om pingvinkärlek

Tom MichellPingvinlektionernaÖversättning: Nille LindgrenBrombergs

Annons

ROMAN. Den unge engelsmannen Tom Mitchell, som bosatt sig i Argentina, får en dag syn på en ensam pingvin längs stranden. Resten av pingvinflocken har dödats i ett oljeutsläpp och den pingvin som lever är täckt av olja.

Tom bestämmer sig för att han inte kan lämna pingvinen åt sitt öde och tar därför med sig djuret hem. Pingvinen vägrar sedan att lämna Toms sida och ganska snart får pingvinen namnet Juan Salvador. Från den stunden är Juan Salvador så mycket mer än bara ett djur. En unik och speciell vänskap växer fram mellan Juan Salvador och hans räddare.

I den här charmiga historien får vi följa Juan Salvadors framfart, där han vaggar fram i livet och lyckas charma de flesta i hans väg. Vi får följa med på flera känslosamma och betydelsefulla möten mellan människor och den här fantastiska pingvinen, som lyckas locka fram det bästa ur alla. Mellan dessa historier vävs också en samhällsskildring in. Vi får en blick i såväl den politiska som ekonomiska situationen i Syd Amerika under 1970-talet, och boken rör också vid ämnet hur människors sätt att leva påverkar djurlivet.

”Pingvinlektionerna” är en alldeles unik och värmande livshistoria som skildrar en djup och ärlig vänskap mellan en man och en pingvin. Rörande, kärleksfullt och emellanåt sorgligt. En historia som etsar sig fast i både hjärta och hjärna.

Annons