Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om människor som söker något mer

Gunnar SandströmNågon hade hängt alfabetet på torkBerättelser/observationerFaun Förlag

Annons

BERÄTTELSER/OBSERVATIONER. ”Det blåste en len vind genom hans hjärta och själen åkte barkbåt på oceaner av ord och så trillade barnet ut.” Och barnet är en krönika skriven av en man i Gunnar Sandströms skönlitterära prosadebut "Någon hade hängt alfabetet på tork".

Han har tidigare bland annat arbetat inom företagshälsovården men även publicerat fackböcker och en diktsamling. Han är bosatt i Västerås men bördig från Västerbotten.

Gunnar Sandström är en författare med ett associationsrikt och fantasifullt sinne.

Boken innehåller sju noveller. De tar alla avstamp i samtiden, börjar tämligen realistiskt i ett igenkännligt Sverige – i ett gym, hos mannen som skrivit en krönika han till varje pris vill få publicerad, hos en som har en knöl i kroppen, någon som har det svårt med själen…

De är alla sökare på sina sätt, på det sätt som människor i vardagen är, som har ambitioner att vilja ha lite mer av livet. Inga orimliga krav, men lite mer, bekräftelse, kärlek, längtans tillfredsställelse.

Gunnar Sandström som författare är svår att direkt etikettera, han rör sig i gränslandet mellan traditionell novellistik, betraktelser, allt färgat av en absurd humor och ett sinne för människor egenheter. Allt betraktat eller, som han själv säger i undertiteln, observerat, med en försonande glimt i ögat.

Annons