Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om sorgen efter makens bortgång

Malin LagerlöfDagbok från ditt försvinnandeWahlström Widstrand

Annons

SJÄLVBIOGRAFI. ”Att dina kompetenta händer aldrig mer ska bygga en stenmur eller kakla ett badrum. Att ditt livskontrakt är brutet nu och aldrig mer kommer att återupprättas. Och så är jag där igen. Min sorg som en trög deg som långsamt knådas runt, runt.”

Det är några av Malin Lagerlöfs ord i ”Dagbok från ditt försvinnande” om sorgen efter maken, filmregissören Daniel Lind Lagerlöf, som försvann den 6 oktober 2011 från en klippa på Västkusten.

Kvar hemma är Malin och de tre gemensamma barnen. Plötsligt är de inte längre en familj om fem, nu är de en familj på fyra och Malin måste lära sig att leva igen, utan Daniel.

Tiden efter försvinnandet och Daniels död är ett mörkt hål, en berg och dalbana mellan känslor, från hopplöshet, till ljusglimtar, tillbaka till sorgen och mörkret.

Malin Lagerlöf skriver innerligt och ingående. Hon sätter ord på känslor som annars är svåra att beskriva.

Hon gestaltar på ett sådant skickligt sätt att man, utan att själv ha varit med om det, faktiskt kan känna delar av den smärta och sorg Malin känner.

Det här är gripande och så otroligt vackert om sorg, saknad, minnen och kärlek.

Trots den tragedi som inträffat, och att sorgen har en naturlig huvudroll, finns det ett ljus i den här boken, som inger i alla fall mig både hopp om livet och om kärleken.

Annons