Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psykologisk och aktuellt drama

Johanna MoAllting trasigt ska bli heltForum

Annons

SPÄNNING. En bilexplosion i Skärholmen leder till upplopp på torget. Mitt i folkmassorna blir en man knivhuggen till döds. En 15-årig pojke blir utpekad som gärningsman. Kommisarie Helena Mobacke och hennes grupp får ytterligare ett fall att arbeta med. Vem var det som dödade mannen, och varför?

Den här boken har en väldigt stark öppning och början får det att kännas som att detta ska bli en gastkramande och intensiv thriller, men handlingen, och även upplösningen, är åt det mer stillsamma hållet. Johanna Mo lyckas ändå hålla både intresset och tempot uppe, med hjälp av andra intriger och händelser. Vid sidan av mordutredningen kämpar Mobacke med den enorma saknaden av sin son, som tidigare blivit mördad, samtidigt som kollegan Herman Tingwalls samvetskval för en gammal händelse tar oanade proportioner.

”Allting trasigt ska bli helt” handlar mycket om samvete och gamla minnen som skuggar tillvaron och livet. Det blir aldrig långtråkigt, det psykologiska i den här boken skänker tillräcklig tillfredställe till läsaren. Historien känns både verklig och aktuell, öppningen i Skärholmen en levande samhällsskildring. Gestaltningen av såväl miljöer som karaktär är utmärka, och som läsare är man verkligen med hela vägen igenom.

Visst, själva motivet och upplösningen kanske inte är det skarpaste, men den här boken är helt klart läsvärd.

Annons