Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trist utsida döljer roligt innehåll

Lars GustafssonDoktor Wassers receptBonniers

Annons

ROMAN. ”Jag är en vinnare. Jag har just fyllt åttio. En ålder som man tydligen kan uppnå utan större problem om man följer mitt recept.” Med dessa djärva och självsäkra rader börjar Lars Gustafsson sin senaste bok ”Doktor Wassers recept.” Man ska inte låta sig luras av det anspråkslösa och trista omslaget. Det finns mycket humor och klokskap i denna roman.

En gammal man minns hur han i sin ungdom plötsligt får en ingivelse att överta en annan människas identitet. En avgörande händelse som kommer att få dramatiska följder senare i livet. På vägen dit får vi följa hans öde när han genom att använda sin kreativitet och förslagenhet lyckas vända det mesta till sin fördel.

Där finns erotiska äventyr och galna upptåg. Lars Gustafsson plockar fram det vardagliga och triviala ur minnets mörka vrår och befolkar berättelserna med färgstarka personligheter. Det blir en nostalgisk resa tillbaka till 1950-talets optimism och framtidstro.

Lars Gustafsson är född 1936 och har under sin långa karriär varit mycket produktiv som diktare, kritiker och romanförfattare.

”Doktor Wassers recept” handlar om vår bräckliga identitet och hur lätt det är att få andra att acceptera ens lögner. Här har slumpen också en avgörande betydelse. Trots att boken lämnar kvar en del filosofiska funderingar är den lättsam och underhållande.

Annons