Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boiardt lämnar Fagerstapolitiken

Efter fem år inom kommunpolitiken avsäger sig Pia Boiardt (V) alla politiska uppdrag i Fagersta.

Annons
lämnar sina uppdrag. Pia Boiardt (V), sitter i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och var tills årsskiftet ordförande i utbildning- och fritidsnämnden. Hon slutar som kommunpolitiker i Fagersta i slutet av september.Foto: Robin Högberg

Pia Boiardt har suttit i utbildning- och fritidsnämnden i Fagersta i fyra år och blev efter valet 2014 ordförande i nämnden. Att sluta som kommunpolitiker har varit ett mycket svårt beslut.

– Men jag har fått ett nytt jobb och det skulle inte vara en hållbar situation att pendla mellan jobbet och möten, som skulle ta mycket mer av min fritid. Det har blivit att välja mellan att vara en bra politiker och en bra förälder. Och politiker går det inte att vara halvhjärtat.

Vad är du mest nöjd med under din tid som politiker?

– Det är att som nämndordförande ha lyssnat på invånarnas och verksamheternas behov och att ha fört fram bra information och förslag till kommunstyrelsen och fullmäktige.

Rent konkret är Pia Boiardt nöjd över att ha bidragit till förändringar inom skolan.

– Det är till exempel att jag startade en utredning för att minska barngrupperna i förskolan, att ha gett i uppdrag att ta fram bra underlag till beslut för skollokaler på kort och lång sikt, och att jag föreslog beslut om att avlasta lärarna i grundskolan, så att lärare ska kunna fokusera på att vara lärare vilket är en förutsättning för att de ska kunna göra ett ännu bättre jobb.

Pia Boiardt slutar i september och valberedningen ska ta fram förslag på ersättare.

– Det finns flera nya engagerade personer i partiet som jag hoppas kan ta över.

Annons